bendeacLelia Munteanu îi răspunde lui Mihai Bendeac ”ca unui frate, ca de la păcătos la păcătos”, după ce actorul l-a numit PORC și GUNOI UMAN  pe Mitropolitul Corneanu pentru că acesta ar fi închis ușile Catedralei din Timișoara pe 17 decembrie 1989.

Într-un editorial intitulat ”Nu moartea păcătosului, ci informarea lui” publicat de www.gandul.info, Lelia Munteanu spune că acuzația adusă mitropolitului este ”o minciună sfruntată”. Lelia Munteanu redă în editorialul său mărturia lui Nicolae Corneanu, care spunea că, în timpul revoluției de la Timișoara, se afla într-o delegație la Constantinopol.

Multe i se pot reproşa mitropolitului Nicolae Corneanu, care a marcat o epocă în Biserica Ortodoxă Română. (…) L-am cunoscut şi ştiu şi depun mărturie că (…) era torturat de vinovăţia – mărturisită public, în 1990 – de a fi făcut pactul cu Diavolul, cu Securitatea comunistă. (..)

Că a închis uşile Catedralei pe 17 decembrie 1989 e o minciună sfruntată. Mitropolitul Nicolae nu se afla la Timişoara. Pe 17 decembrie se întorsese în grabă la Bucureşti de la Patriarhia Ecumenică din Constantinopol, unde avea loc o conferinţă panortodoxă. Iată propria sa mărturie, care răsună de dincolo de moarte: „În zilele când a început Revoluţia la Timişoara, n-am fost în oraş şi îmi imput şi acum acest lucru, deşi n-am fost eu cauza absenţei de aici: a trebuit să merg într-o delegaţie la Constantinopol, la Patriarhia Ecumenică. Acolo m-a prins începutul Revoluţiei. Am plecat cât am putut de repede de la Istanbul, pentru a ajunge în ţară, dar de la Bucureşti n-am putut pleca imediat la Timişoara. Până s-a putut vorbi la telefon, colaboratorii mei de aici îmi comunicau mereu că revoluţionarii cereau să fiu şi eu prezent alături de ei, mai ales în celebrul balcon al Operei din Timişoara. Îndată ce am putut pleca din Bucureşti, m-am ataşat întregii mişcări care s-a produs atunci, în decembrie 1989, într-un fel cu sentimentul vinovăţiei că n-am putut să contribui şi eu la Revoluţie, dar şi cu o admiraţie deosebită pentru ceea ce s-a întâmplat în acele zile”.

Mihai Bendeac a postat un mesaj șocant la adresa Mitropolitului Corneanu. Actorul spunea că ”ÎL DOARE ÎN CUR” de proverbul ”despre morți numai de bine” și îl numea pe mitropolit ”CREATURĂ SINISTRĂ, PORC ȘI GUNOI UMAN”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

10 Responses to Bendeac, pus la punct după ce l-a făcut PORC pe Mitropolitul Corneanu

 1. mikii spune:

  Ca sa te pronunti atat de vehement asupara altui om, si nu un oarecare ci o personalitate, trebuie sa fii unul care ai zice ca a trait fara pata, a actionat manat de cele mai inalte principii morale si nu numai…
  E cazul lui Bendeac ?
  Nu.
  Bendeac e un actoras talentat si atat.
  Ca asta i s-a urcat la cap e alta poveste, e povestea tuturor pigmeilor care au saltat pe un damb si s-au trezit „uriasi”.
  Domnu’ Bendeac, ramai ce esti, un mascarici mai mult sau mai putin hazos, dar nu te burica in instanta morala ca te penibilizezi mai mult decat ai spera.
  Deal ?

 2. Gigi spune:

  prea mult nu a gresit domnul bendeac,daca nu a inchis mortul usile,le-a inchis alt popa securist.
  Pe noi(românii) nu ne injura si ne sfideaza toata europa penteu niste insi care au distrus toata industria romaneasca si trebuie sa suportam.asa ca:ciocu mic criticilor d-lui bendeac!

 3. nadia nitov spune:

  memoria oamenilor este unica memorie adevarata. usile nu puteau fi inchise de oricine, ca acel oricine n-avea cheile. de ce nu figurez eu in memoria celor din 17 decembrie 1989 ca as fi inchis usile? regret, dar e foarte simplu sa aranjezi trecutul unul popa patat care s-a dedicat unei cauze nemernice. sper sa arda unde ii este locul impreuna cu toti popii care au turnat la securitate ce le-au spus oamenii la spovedanie. amin!

 4. oblio spune:

  Daca nu Corneanu a inchis usile, ramine varianta cu Sarbu… Bendeac? Pai s-ar putea sa-l doara… dar ii place!

 5. S.V. spune:

  Bendeac mascarici de profesie .Daca in capul tau plin de tarite ia aminte si public sa-ti ceri scuze.Dumnezeu sa te ierte!

 6. mihai spune:

  ILIE SARBU, tata socru a inchis usile Catedralei!

  • cim spune:

   Si eu am gasit pe net ca popa sarbu a inchis usile ,dar nu am nici o dovada . Daca vre un participant la evenimentele din dec 89 poate proba acest lucru ,ma inclin !

 7. DANYELA spune:

  AVETI PERFECTA DREPTATE CA MITROPOLITUL NU ERA IN TIMISOARA,STIU FOARTE BINE CA SUNT TIMISOREANCA SI AM FOST IN FIECARE ZI IN PIATA VICTORIEI,SI MITROPOLITUL NU AVEA CUM SA INCHIDA USILE. DAR SA VORBESTI ASA VULGAR DESPRE UN OM PE CARE NU LAI CUNOSCUT,TREBUIE SA FI IDIOT SA-U NEBUN. BOR AR TREBUI SA-I CEARA SOCOTEALA PENTRU INSULTELE CARE I SA-U FOST ADUSE PE NE DREPT

  • asdg spune:

   Oare cum ar fi daca tot poporul roman ar cere socoteala BOR pt toate nelegiuirile pe care aceasta le face? S-ar elibera puscariile si tot nu ar incapea toate preasfintele fete bisericesti care au uitat de mult de cele ceresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top