tim_cook_ceo_appleComisia Europeană, executivul Uniunii Europene, a stabilit că gigantul american Apple datorează bugetului Irlandei, din taxe retroactive, o sumă record de 13 miliarde de euro.

CE a concluzionat la capătul unei anchete de trei ani că reducerile de taxe de care a beneficiat Apple în Irlanda  reprezintă ajutor de stat alocat ilegal.

Oficialii europeni vorbesc despre un „tratament preferențial” care a permis companiei americane să plătească taxe de 1% din profiturile făcute în Europa.

Astfel, potrivit anchetei, Apple a plătit mult mai puțin în comparație cu alte companii și trebuie să plătească amenda de 13 miliarde de euro.

„Statele membre nu pot oferi facilități fiscale unor companii selectate – acest lucru este ilegal potrivit regulilor ajutorului de stat din Uniunea Europeană”, a spus comisarul pentru concurență Margrethe Vestager.

Guvernul irlandez a anunțat că se pregătește să facă apel. Deocamdată, Apple nu a oferit niciun punct de vedere.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to BBC: Apple trebuie să returneze Irlandei 13 miliarde euro – ajutor de stat ilegal

  1. […] Europene, Jean-Claude Juncker, susține că decizia Executivului european privind impozitele restante de 13 miliarde de euro pe care compania Apple trebuie să le plătească Irlandei este bazată pe reguli și date concrete […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top