Șeful USR Dan Barna susține că Raportul Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO) confirmă că justiţia „se dizolvă” sub ochii noștri.

”Nu doar instituţiile Uniunii Europene sunt cu ochii în această perioadă pe România. După multe semnale transmise în ultimele luni, Grupul statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO) a publicat astăzi un raport în care evidenţiază dezastrul spre care ne îndreaptă Dragnea, Iordache, Tăriceanu şi divizia lor de penali”, a scris Barna pe Facebook.

Potrivit acestuia, schimbările legislative în ce priveşte statutul judecătorilor şi al procurorilor, organizarea sistemului judiciar sau funcţionarea CSM au produs o avalanşă de avertismente şi îngrijorări în raportul GRECO, „într-o nouă dovadă a pantei abrupte pe care alunecă România sub actuala guvernare”.

„Acesta e, însă, doar începutul. Ieri, Senatul a trecut legea lui Iordache care validează conflictul de interese pentru senatori şi deputaţi, iar propunerile privind legislaţia penală pregătite de PSD-ALDE pentru perioada următoare vor lovi tot mai tare în justiţia din România şi în credibilitatea noastră pe plan extern. Deja nu mai vorbim de MCV şi de Comisia Europeană, vorbim de o reacţie internaţională şi despre dispariţia statului de drept din România. Vorbim de legalizarea corupţiei şi de aducerea justiţiei la discreţia unui grup condus de mai multe persoane condamnate penal, în frunte cu Liviu Dragnea. Cu toate încercările de imagine ale liderilor PSD-ALDE, ce se întâmplă în România transpare pe plan extern, iar măsurile luate de aceştia ne vor duce nu doar afară din Europa, nu doar în zona iliberalismului Turciei sau al Rusiei, dar şi într-o zonă gri a statelor care eşuează în faţa cetăţenilor, pentru că nu vom mai avea justiţie. Liviu Dragnea poate să vorbească în continuare cât de mult vrea despre statul paralel. Ceea ce fac oamenii lui în aceste momente reprezintă nu doar un stat paralel, ci o realitate paralelă nu doar la parcursul României, dar şi la normalitatea Uniunii Europene şi chiar a Europei şi lumii întregi, pentru că din GRECO fac parte 48 de state europene şi Statele Unite ale Americii”, a susţinut liderul USR.

Barna mai spune că, „din cauza asaltului susţinut al PSD-ALDE asupra justiţiei, România devine încet, încet, copilul bolnav al Europei, iar dacă PSD şi ALDE continuă pe această linie vom deveni un rai al corupţilor şi infractorilor”.

„Ca un alt exemplu, proaspăta iniţiativă cu ‘închisoarea de weekend’ sau la domiciliu pentru corupţi nu face decât să confirme această direcţie”, a încheiat deputatul USR.

GRECO se declară, într-un raport publicat miercuri, profund îngrijorat de anumite aspecte privind legile justiției.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Barna (USR), despre raportul GRECO: Confirmă că justiția din România ”se dizolvă” sub ochii românilor

 1. Doru Popescu spune:

  DE CE ESTE FALS RAPORTUL GRECO????????

  A. JUSTITIA ACTUALA DIN ROMANIA ESTE >50% CORUPTA!
  Daca nu chiar > 75%!

  ASTA TREBUIE SA INTELEAGA, APRIORIC, STALELE DIN GRECO!
  Daca nu cumva si justitia din aceste state este si ea deja corupta!!!

  B. DEPENDENTA JUSTITIEI DIN ROMANIA fata DE POLTICUL STATULUI PARALEL DIN ROMANIA SI DE POLITICUL INTERNATIONAL. In speta fata de statele din GRECO!

  De aceea:
  1. Trebuie URGENT scoasa din CSAT sintagma „coruptia ca o amenintare la siguranta si securitatea nationala” .
  SINTAGMA DEJA DESUETA DEOARECE chiar JUSTITIA ROMANA ACTUALA ESTE CORUPTA SI DEPENDENTA DE POLITICUL NATIONAL SI INTERNATIONAL (vezi si statele GRECO!).

  Reformarea JUSTITIEI DIN ROMAIA se poate realiza doar prin masuri de epurare a justitiei corupte si prin renuntarea la protocoale (interne si internationale) care pot vulnerabiliza independenta justitiei din Romania (recte MCV si GRECO).

  2. Magistratura actuala din Romania trebuie EPURATA cam 75% .
  Prin pensionari anticipate (lin) si pana la demisii (abrupt, vezi DECAPAREA SEFEI DNA).
  SI PRIN IMPIEDICAREA CORUPERII JUSTITIEI ROMANESTI VIITOARE, prin infiintarea acelei SECTII – indpndente – DE ANCHETARE A MAGISTRATILOR DIN ROMANIA.

  3. Trebuie DECAPATE toate acele organisme corupte din justitie CARE AU INCHEIAT PROTOCOALE SECCRETE CU SRI.

  De ce protocoale SECRETE ? DE CE CU SRI?

  ACESTE PROTOCOALE AU INCALCAT SI AU AFECTAT – FLAGRANT SI TOTAL – INDEPENDENTA JUSTITIEI FATA DE POLITICUL ROMANESC SI POLITICUL INTERNATIONAL (institutiile de forta din ROMANIA, UE, US… adica acele state, toate din GRECO, care isi mentin o justitie corupta in tarile lor)
  Aste pentru a putea restabili/realiza concret – in ciuda INSTITUTIILOR DE FORTA DIN ROMANIA si din statele GRECO – a independentei reale a JUSTITIEI DIN ROMANIA!

  CAM DE ACEEA CE RAPORTUL GROCO REPREZINTA DOAR UN COSMAR DE ADORMIT SI VULNRABILZAT ROMANII si ROMANIA !!!

  UN FALS ORDINAR de tip GRECO !!!

  In ciuda JUSTITIEI mult mai corupte din toate aceste state din GRECO !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top