Green cardUn grup de opt cetăţeni de origine româna, originari din zona Turda, judetul Cluj, si-au pierdut cetăţenia americană şi vor fi expulzati în Romania.
Ajunsi în Idaho, în 2002, atraşi de celebra Sun Valley Resort, emigranţii respectivi au format nucleul nucleul unei mici comunitati românesti din sudul statului Idaho.
Necazul e că toţi au minţit pentru a obtine Cartea Verde, deci dreptul de a ramâne pe teritoriul american.
Procurorii americani i-au adus pe respectivii în faţa Tribunalului. Puşi în faţa probelor (casătorie în fals pentru fraudarea Legii emigraţiei), şi ca să evite ani grei de puşcărie, indivizii au recunoscut înselătoria. Practic, ei ”cumpărau” căsătorii fictive, deci utilizau certificate de căsătorie false pentru obţinerea Cărţii Verzi şi ulterior a cetăţeniei (după 7 ani).
Decizia judecătorilor americani a fost tranşantă : retragerea cetăţeniei americane şi a dreptului de şedere pe teritoriul SUA. Cine sunt ei?
Simona Rus, de 36 de ani, absolventă de Facultăţii de Drept în România, este proprietara unei mici companii de curăţenie din localitatea Ketchum. Victor Raul Fenesan, 32 de ani, soţia lui, Claudia Luminita Beian, 34 de ani, Ramona Fleischer, 32 de ani şi sotul acesteia, Florin Fleischer, 33 de ani, Stefan Csaba Csep, 32 de ani, Lucean Ioan, 30 de ani.
Interesant e faptul că românii se integraseră foarte bine; Simona Rus era proprietara unei mici firme de curăţenie la Ketchum, Claudia Beian este proprietara firmei Lunchbox, un salon de înfrumuseţare situat în centrul orăşelului Boise (Idaho), iar sotul ei Victor Fleischer lucra ca dealer Ford. Florin şi Ramona Fleischer aveau propria firmă, Media Solution, tot în Ketchum. Toţi urmează să fie expulzaţi către România.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top