
Ceilalţi şase care şi-au găsit moartea în faţa plutonului de execuţie sunt patru cetăţeni nigerieni, un indonezian şi un brazilian.
Cazul Chan-Sukumaran a fost foarte mediatizat, în virtutea demersurilor publice pe care autorităţile australiene le-au făcut, fără succes, în vederea unei comutări a pedepsei sau măcar a amânării execuţiei. Este previzibil că execuţiile de marţi vor atrage reacţii de condamnare internaţională deşi autorităţile de la Jakkarta au insistat că nu au făcut decât să aplice legea.
Indonezia are una dintre cele mai aspre legislaţii anti-drog de pe mapamond însă comentatorii politici spun că preşedintele Jokko Widodo nu avea niciun interes să amâne execuţia pedepselor sau să dea curs cererilor la clemenţă: populaţia susţine pedeapsa cu moartea şi există voci care cer folosirea acestei penalităţi extreme în cazurile de corupţie, notează presa internaţională.
Mary Jane Fiesta Veloso, o femeie filipineză din lotul de traficanţi, nu s-a aflat printre cei duşi în faţa plutonului de execuţie. Cazul acesteia a fost, de altfel, discutat între preşedintele filipinez, care a făcut apel la clemenţă, şi cel indonezian.
Purtătorul de cuvânt al Procurorului General din Indonezia a justificat această amânare de ultim moment a execuţiei femeii prin faptul că recrutorul acesteia s-a predat poliţiei iar intervenţia preşedintelui filipinez a avut loc după acest moment.
Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
[…] retras diplomaţii • Cristoiu: Căderea Guvernului MRU, în interesul lui Băsescu • AU FOST EXECUTAŢI. Traficanţii străini şi-au găsit moartea în Indonezia • Obama: HOŢII nu protestează la Baltimore. Fură | Preşedintele SUA despre violenţa […]