catalin tolontan_raed arafatJurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe blog o investigație din care reiese că pompierii știau de existența clubului Colectiv cu cinci săptămâni înainte de incendiul din local, care a dus la moartea a 60 de persoane.

Pe 23 septembrie, o importantă firmă de evenimente îi anunţa pe cei de la IGSU că urmează două concerte în clubul Colectiv și la fabrica Pionierul şi că se aşteaptă la câte 2000 de oameni pe seară.

IGSU a precizat într-un comunicat că solicitarea firmei de evenimente a fost transmisă la ISU Bucureșt-Ilfov.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au fost transmise două adrese către organizatorul evenimentului — Emagic — fără a rezulta că au fost efectuate verificări la fața locului, mai arată IGSU.

În urma dezvăluirilor făcute de Tolontan, conducerea ISU București a fost suspendată iar în institutie vor fi facute verificari, anunță un comunicat ISU.

„Vreme de 25 de zile ni s-a spus că pompierii n-au știut de Colectiv. Oricine s-a îndoit a fost numit conspiraționist. Și, vreme de 25 de zile, oameni din sistemul pentru Situații de Urgență au păstrat un secret aincendiu club colectiv 8păsător: știau de Colectiv, știau și unde e clubul, știau că acolo se țin mari concerte, știau și nu s-au dus, știau nu doar cei doi inspectori, știau mai mulți, știau atît de bine!

E prea mult dacă spunem că putem fi în fața unei mușamalizări de proporții? Cine din sistem poate garanta acum că în noaptea de 30 spre 31 octombrie nu s-a umblat la baza de date?!

Ceva crapă definitiv, cu zgomotul de ghețar al încrederii topite.

Ne vom lămuri ce s-a întîmplat cu faxul care face legătura interzisă pînă azi dintre ISU și tragedia de la Colectiv”, a scris Tolontan.

În schimb, secretarul de stat din Ministerul de Interne Raed Arafat a spus la postul Antena 3 că a fost „dezinformat” în legătură tragedia din Colectiv şi spune că noile informaţii demonstrează că a existat o corespondenţă între ISU Bucureşti şi clubul Colectiv.

Arafat a precizat că, în urma unui control la ISU Bucureşti efectuat ieri seară, s-a constatat că instituţia a trimis către organizatorul evenimentelor de la Colectiv două adrese în care erau precizate prevederile legale solicitate pentru organizarea a două mari concerte în acel club.

„Nu avem nici o dovadă că cineva s-ar fi deplasat acolo să verifice locaţia. Aici e problema noastră”, a spus Raed Arafat.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

4 Responses to „Ați mințit” | Tolontan aruncă BOMBA: Pompierii au știut de clubul Colectiv cu cinci săptămâni înainte de incendiu; REACȚIA lui Arafat

  1. […] contextul în care în presă au apărut dezvăluiri potrivit cărora ISU știa de clubul Colectivcu circa cinci săptămâni înainte de incendiu, deși Arafat spusese în noaptea tragediei că ISU București-Ilfov nu avea în evidență […]

  2. […] contextul în care în presă au apărut dezvăluiri potrivit cărora ISU știa de clubul Colectiv cu circa cinci săptămâni înainte de incendiu, deși Arafat spusese în noaptea tragediei că ISU București-Ilfov nu avea în evidență […]

  3. […] asemenea structuri” • Au apărut imagini NOI de la incendiul din clubul Colectiv • „Ați mințit” | Tolontan aruncă BOMBA: Pompierii au știut de clubul Colectiv cu cinci… • Răzvan Sava, propus de PNL primar interimar al […]

  4. […] asemenea structuri” • Au apărut imagini NOI de la incendiul din clubul Colectiv • „Ați mințit” | Tolontan aruncă BOMBA: Pompierii au știut de clubul Colectiv cu cinci… • Răzvan Sava, propus de PNL primar interimar al Capitalei • Ponta, ATAC la Iohannis: […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top