udrea-predoiuEmisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3 de luni seară a consacrat un spațiu larg atacului la Cătălin Predoiu, prim-vicepreședintele PDL și cel care este propus de ACL la funcția de prim-ministru.

Dincolo de faptul că atacul Antenei 3 poate fi văzut ca un semnal că „mașina de propagandă” nu respinge nicio posibilitate și vede posibilă o revenire a lui Predoiu în cursa prezidențială, cei aflați în studioul lui Gâdea n-au uitat să amintească și amănuntul că Predoiu este „vărul Elenei Udrea”.

Într-un drept la replică postat pe Predoiu pe pagina sa de Facebook, democrat-liberalul ține să demoleze mitul.

Doresc să precizez că nu sunt văr cu Elena Udrea”, afirmă Predoiu.

Presa a relatat încă din 2008 despre relația de rudenie dintre Elena Udrea și Cătălin Predoiu. Este însă vorba despre o legătură extrem de complicată și îndepărtată. Ea a fost confirmată mai întâi de bunicul Elenei Udrea. „Tatăl lui Predoiu ăsta a fost cuscru cu mine, că ţinea sora mea un frate al lui”, declara bătrânul în urmă cu câțiva ani.

Ulterior, pe vremea când era ministru al Dezvoltării, și Elena Udrea a confirmat printr-un consilier gradul de rudenie, precizând însă că nu l-a cunoscut pe Predoiu în copilărie, ci pe fratele acestuia, în perioada liceului.

Doamna ministru precizează că, într-adevăr,şi domnia sa, şi domnul Cătălin Predoiu sunt din aceeaşi localitate. Mai mult,dânsa confirmă că a fost colegă de clasă, la liceu, cu fratele ministruluijustiţiei, Cosmin Predoiu. Doamna ministru confirmă că este posibilă existenţaunui grad de rudenie, având în vedere că îşi aminteşte că în familia dumneaeis-a discutat despre acest lucru. Pe de altă parte, atunci când a fost învestităîn funcţia de ministru, doamna Elena Udrea a purtat o discuţie cu ministrul CătălinPredoiu, acesta din urmă sugerându-i faptul că sunt rude. Doamna ministru azâmbit şi şi-a amintit faptul că bunicii dânsei i-au spus acest lucru atunci când au auzit că şi domnul ministru Predoiu a fost învestit ca membru alcabinetului”, afirma pentru ziarul Puterea Luminiţa Kohalmi, consilierul personal al ministrului Elena Udrea.

Mai jos, câteva pasaje din atacul Antenei 3 la adresa lui Cătălin Predoiu, iar apoi replica prim-vicepreședintelui PDL:

gadeaMinistru al Justiţiei pe vremea lui Traian Băsescu, Cătălin Predoiu a fost avocat înainte a de a intra în politică. Împreună cu Ioana Racoţi a deschis primul său cabinet de avocatură, iar apoi, unindu-şi forţele cu socrul său, Călin Zamfirescu, a apărut casa de avocatură Zamfirescu-Racoţi-Predoiu.

Odată cu numirea ca ministru de Justiţie, în 2008, Predoiu s-a retras din activitatea de avocat, iar numele său a rămas în denumirea casei de avocatură până în 2013.

Printre clienţii casei de avocută amintite se numără giganţi ai industriei, precum OMV Petrom, Rompetrol sau ALRO. În 2011, casa de avocatură a lui Predoiu a avut o cifră de afaceri de 4,5 milioane euro, în creştere cu 35% faţă de anul precedent.

Spre exemplu, în perioada 1998-2002, toate fabricile din domeniul aluminiului au fost cumpărate de oligarhi de la Moscova, asistaţi în aceste tranzacţii de casele de avocatură ale lui Valeriu Stoica sau Cătălin Predoiu. Legăturile lui Predoiu cu oligarhii de la ALRO sunt mult mai strânse decât cele ale lui Stoica.

Totuşi, nici procurororii, nici ANI nu au considerat că este ceva suspect în faptul că o casă de avocatură care poartă numele ministrului Justiţiei reprezintă compania ALRO, implicată atunci în două mari scandaluri: cel al privatizării şi cel al achiziţionării de energie electrică ieftină.

În acest dosar, mai apar şi alte nume-grele: Traian Băsescu, Elena Udrea, Theodor Stolojan.

Un amănunt interesant este acela că, un fost angajat ALRO a dezvăluit că, pe vremea când era ministru al Justiţiei, casa de avocatură a lui Predoiu încasa 20.000 de euro lunar pentru a reprezenta combinatul. La sfârşitul anului 2000, ALRO asigura 3% din exportul României, iar azi, combinatul se află în mâna unor oligarhi ruşi, pe sume de nimic.

predoiuAntena 3 mi-a acordat un spaţiu larg în această seară, ciudat în raport cu exprimările lor anterioare privind notorietatea mea.

Faţă de susţinerile postului Antena 3, ţin să comunic următoarele:

1. Din anul 2008, nu mai am nici o legătură cu fosta Casă de Avocatură în care am activat, mi-am cedat toate părţile sociale, pe care le-am deţinut la intrarea în mandatul de Ministru.

2. În prezent, îmi desfăşor profesia de avocat în cadrul “Cabinetului Individual de Avocatură Cătălin Predoiu”.

3. Până în 2008, personal, sau alături de colegii din fosta Casă de Avocatură, am asistat şi reprezentat legal, subliniez, legal, câteva sute de clienţi, români sau străini.

4. Nu am nici un fel de legătură cu nici un “oligarh rus” sau de altă naţionalitate.

5. Pe durata mandatului de Ministru nu am avut alte venituri decât cele indicate în declaraţiile publice de avere.

6. Nu am desfăşurat nici o operatiune în afara legii, mi-am declarat toate veniturile şi am plătit la zi impozitele, fapt atestat de certificatele de control ale Ministerului Finanţelor Publice de-a lungul întregii cariere.

7. Sunt gata oricând să dau orice fel de lămuriri despre activitatea mea ca avocat şi cadru didactic universitar, sau de ministru, în limita legii.

8. Doresc să precizez că nu sunt văr cu Elena Udrea

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Atacat de Antena 3, Predoiu demolează un mit: „NU sunt văr cu Elena Udrea”

  1. misu spune:

    Aoleu, ce mai murii de ras! Asemenea insiruire de tembelisme rar mi-a fost dat sa citesc pe vreun forum.Vezi ca pana vin rusii sa iti fure energia te-a vandut Ponta la chinezi cu energie cu tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top