Greece MigrantsNumărul refugiaților ajunși în Europa după un parcurs pe Marea Mediterană este estimat, pentru perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016, la 1,4 milioane.

Evaluarea vine de la Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și este semnificativ mai mare față de previziunea anterioară, de circa 850 de mii pe parcursul celor 24 de luni, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Astfel, conform sursei citate, atât anul acesta cât și anul viitor numărul refugiaților care intră în Europa ar urma să fie aproximativ egal, circa 700 de mii în fiecare an. În 2016 există posibilitatea ca aceste valori să crească, astfel că estimările ar urma să fie din nou revizuite.

Potrivit ultimelor date ale Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), numărul transfugilor arabi, africani și asiatici ajunși anul acesta în Europa era la sfârșitul lunii septembrie de 522 de mii. Țările de origine sunt în special Siria, Irak, Afganistan, Pakistan dar și unele state din Africa precum Eritreea, Somalia, Sudan și Nigeria.

După ce traversează Marea Mediterană cu ambarcațiuni fragile, aparținând traficanților, migranții intră în Europa mai ales prin Grecia și Italia iar de acolo cei mai mulți își continuă călătoria către vestul Europei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top