crin-antonescuAntonescu a afirmat că liberalii nu au rețineri în a „lumina” subiectul. „Trebuie să strângem date, pentru că avem aceste afirmaţii ale lui Duicu surprinse în înregistrări, avem poziţia premierului, care neagă, poziţia ministrului de Interne, care nu-şi aminteşte, arătând textual că pe la cabinetul premierului „e pelerinaj” şi nu mai poţi să-i ţii minte pe toţi. Vă asigur că din partea PNL nu există nici o reţinere în a lumina aceasta lucruri”, a declarat șeful liberal, într-un interviu pentru hotnews.ro.

Crin Antonescu a adus apoi în discuție posibilitatea formării unei comisii de parlamentare de anchetă. „E deja o problemă inclusiv la nivel parlamentar să lămurim aceste lucruri, pentru că ţin de funcţionarea Guvernului şi, într-un fel, de controlul parlamentar asupra Guvernului. Adică noi trebuie să ştim limpede dacă aşa se făceau numirile în guvern, dacă cineva l-a chemat pe dl Tobă şi i-a ordonat să se conformeze dorinţelor dlui Duicu. Aici cred că se poate discuta chiar la nivelul unei comisii parlamentare”, a spus președintele PNL.

Ancheta în care este arestat președintele CJ Mehedinți Adrian Duicu a adus în prim-plan numele premierului Victor Ponta, al fostului ministru de Interne Radu Stroe și al șefului Poliției, Petre Tobă. Judecătorul Dorel George Matei, care a decis arestarea lui Duicu, a scris în motivarea sentinței că este încă „neclară” activitatea acestor persoane, deoarece „ancheta este la început”.

„Extrem de grav este și faptul că inculpatul a traficat influența pe care o are sau cel puțin pretinde că o are la un nivel înalt al statului român, aducând în discuții cu cumpărătorul de influență Ponea pe Primul Ministru al României, secretari și subsecretari de stat, Ministrul de interne sau Șeful Poliției Române, Petre Tobă. Este neclară activitatea acestor persoane în acest moment procesual, ancheta fiind la început”, se arată în motivarea arestării lui Duicu. P

rocurorii DNA arătau în referatul în care au propus arestarea că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului din Palatul Victoria. Informaţia a fost dezvăluită de jurnaliştii de la “Gândul”, care publică azi fragmente din referat.

„La data de 13 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la Bucureşti, fără a fi însoţit însă de numitul Ponea Constantin Ştefan. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, transmiţându-i că la premier se află ministrul Afacerilor Interne (n.r.-Radu Stroe). Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ştefan un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul l-a chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea Constantin Ştefan în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, solicitare cu care Tobă Petre s-a arătat de acord.”, se arată în referatul DNA.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

One Response to Antonescu: Am putea face o comisie de anchetă pe cazul Ponta-Duicu

  1. laurentiu ion spune:

    Vaaaii,ce sa spun!,nu l-a propus si pe Chiuariu ca sef de comisie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top