andrei-plesuFilosoful Andrei Pleșu a povestit cum a mers la Sibiu să-și cumpere cărți, ca a doua zi să afle de pe blogul unei jurnaliste că tânăra librăresă care-i vânduse volumele ar fi fost dată afară pentru că nu l-a recunoscut pe el.

Pleșu povestește că articolul în care este calomniat a fost publicat de jurnalista Petronela Rotar (stânga foto), care între timp l-a șters de pe blogul ei.

Mai întîi, eu însumi am suferit cumplit că n-am fost recunoscut de librărese, şi că, în consecinţă, n-am căpătat „discount” pentru „marfa” aleasă. La rîndul meu, sufocat de frustrare morală şi financiară, am amplificat, sîngeros, prăpădul: l-am sunat pe Liiceanu ca să reclam „incompetenţa” angajaţilor săi şi i-am cerut s-o concedieze pe tînăra librăreasă vinovată de toată tărăşenia. Zis şi făcut. Liiceanu a luat măsuri. Perplex, nepricepînd cum a luat naştere acest mic roman, am început să fac minime investigaţii. Am sunat la librărie şi am vorbit cu persoana „concediată”. Persoana plînge. Are un conflict cu şefa, care a profitat de apariţia mea ca s-o ameninţe că va cere sancţiuni „de la centru”, fiindcă nu m-a recunoscut, deşi sunt „autor Humanitas”. O asigur că nici nu mi-a trecut prin cap să o reclam. Domnişoara, sau doamna, recunoaşte că, disperată, a vorbit cu o bună prietenă care, la rîndul ei, a scris pe blogul propriu (intitulat, promiţător, „Acestblog de nervi”), despre nedreptăţile a căror victimă este din cauza şefei. Şi eu ce amestec am în toată chestia?

MAI MULT, aici » ReporterVirtual.ro

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top