Nurofen_AUUn tribunal australian a stabilit că mai multe produse analgezice Nurofen, de producție britanică, induc în eroare pacienții și a ordonat retragerea lor de pe rafturile farmaciilor din țară în termen de trei luni, scrie presa internațională.

O investigație de care s-a folosit instanța în decizia sa arată că produsele specializate vândute sub această denumire erau identice ca și compoziție. Între cele vizate se află Nurofen Back Pain, Nurofen Period Pain, Nurofen Migraine Pain și Nurofen Tension Headache, denumirile fiind cele specifice pieței australiene.

Astfel, Comisia australiană pentru Concurență și Consumatori – organismul de supraveghere a pieței – a stabilit că „fiecare dintre aceste medicamente a fost conceput pentru a trata un anumit tip de durere dar toate conțineau același ingredient activ, ibuprofen lysine 342 miligrme„.

„Produsele nu erau mai eficiente în tratarea diverselor tipuri de dureri specificate pe ambalaj comparativ cu alte analgezice Nurofen”, a constatat agenția. Produsele incriminate se vindeau la preț dublu comparativ cu cele „nespecializate”.

Reckitt Benckiser, producătorul britanic al gamei farmaceutice, a anunțat că se va conforma deciziei tribunalului, care are efect doar în Australia.

Reckitt Benckiser a negat că ar fi indus în eroare clienții. Compania este obligată să publice pe cheltuiala sa în presă decizia tribunalului și să achite cheltuielile de judecată, precizează BBC.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top