cigarettesUn tribunal canadian a dispus ca trei companii producătoare de ţigări să plătească uriaşa sumă de 15,5 miliarde de dolari canadieni (circa 12 miliarde de dolari americani) drept compensaţii pentru prejudiciile produse consumatorilor.

Reclamanţii sunt fumători din Quebec care susţin că aceste companii nu au avertizat asupra riscurilor prezentate de ţigări. Grupul reprezintă circa un milion de persoane care nu au reuşit să renunţe la fumat sau care suferă de cancer sau emfizem.

Companiile sunt Imperial Tobacco, Rothans Benson & Hedges și JTI-MacDonald. Ele au anunțat că vor face apel la decizia în primă instanță.

Procesul a fost intentat în 1998 dar judecata efectivă a început recent.

Cele trei firme producătoare de țigări s-au apărat invocând faptul că, dimpotrivă, canadienii sunt bine informați în legătură cu efectele fumatului asupra sănătății.

„Conştientizarea riscurilor a fost întărită de avertismentele tipărite pe fiecare pachet de ţigări produs în mod legal în ultimii mai bine de 40 de ani”, susţine JTI-MacDonald într-un comunicat.

Însă iniţiatorii acţiunii judiciare au argumentat că avertismentele nu au fost corespunzătoare iar firmele au eşuat în „demersul general” de a nu cauza prejudicii altor persoane, conform celor consemnate în decizia Curţii din Quebec.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top