TUNISIA-POLITICS-UNRESTNicolae Năstase, ambasadorul României la Tunis, se afla în clădirea Parlamentului acestei ţări în momentul în care s-a declanşat atacul terorist. El a fost însă evacuat în siguranţă, la fel cum s-a întîmplat şi cu parlamentarii, conform unor precizări făcute de MAE român.

Informaţii apărute ulterior arată că teroriştii, înarmaţi cu automate Kalaşnikov, au încercat iniţial să intre în Parlament dar, pentru că nu au reuşit, au intrat în muzeul Bardo, cu care Legislativul tunisian se învecinează.

Bilanţul acestei crize care a durat mai multe ore se ridică la 8 turişti morţi. Un poliţişt şi doi atacatori au fost ucişi în timpul intervenţiei trupelor speciale asupra muzeului, unde mai mulţi turişti fuseseră luaţi ostatici.

Dintre cei opt turişti morţi, şapte ar fi turişti germani, conform unei informaţii difuzată de o publicaţie locală, care însă nu a fost confirmată imediat de autorităţi.

Prima pistă investigată după lichidarea atacatorilor şi eliberarea captivilor din muzeu este cea islamistă. De altfel, atacul de la Bardo a fost salutat de militanţii ISIS pe conturile Twitter.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top