Autoritățile au sporit măsurile de securitate pentru candidații la alegerile prezidențiale din Franța după areastarea la Marsilia a doi bărbați care plănuiau să atace sediul unui candidat.

Potrivit anchetatorilor, cei doi bărbați de 23 și 29 de ani intenționau să atace sediul unuia dintre candidații în alegerile prezidențiale, fără a se preciza însă despre cine este vorba. Atacul urma să fie comis „în termen foarte scurt, se poate spune, în zilele următoare”, a adăugat ministrul de interne, Matthias Fekl.

Echipele de campanie ale candidaților au fost avertizate dinainte — potrivit echipei lui François Fillon, încă de vineri — în legătură cu această amenințare teroristă, fiindu-le difuzate fotografiile celor doi suspecți. Serviciile de securitate ale principalilor candidați au fost în consecință întărite.

Un număr sporit de polițiști de la Serviciul de protecție, specializat în securitatea persoanelor, au fost desfășurați pentru această campanie: 12 în jurul lui François Fillon, tot atâția pentru a asigura paza lui Benoît Hamon (socialist), opt au fost detașați pentru Jean-Luc Mélenchon (stânga), șapte pentru Emmanuel Macron (independent).

Cel mai mai amenințat pare să fie candidatul dreptei Francois Fillon. Luni, serviciile de securitate i-au cerut acestuia să poarte o vestă antiglonț, dar el a răspuns printr-un refuz categoric.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top