votemanUn electorat care se mobilizează destul de greu la vot şi în rândurile căruia unii îşi pun întrebări în legătură cu slăbiciunea blocului comunitar, în contextul crizei din Ucraina.

Dacă e greu să convingi cetăţenii europeni să vină la vot, atunci unii care încearcă metode extreme de popularizare a acestui scrutin ar putea fi, eventual, scuzaţi.

Ar putea fi cazul funcţionarilor danezi de la Centrul de Informare al Parlamentului Uniunii Europene.

Aceştia au conceput, difuzat şi, ulterior, retras un scurt film animat în care personajul central este Votantul. Un Votant agresiv, care apare într-o ipostază porno, dar care nu a fost mereu aşa: el regretă că nu şi-a exprimat opţiunea electorală în trecut şi a învăţat pe pielea lui că politica Uniunii Europene influenţează totul, de la subvenţiile pentru agricultură la cantitatea de scorţişoară din chifle.

Aşa că, pentru a mobiliza lumea la scrutin, Votantul danez trece la fapte: nu ai nicio şansă să te ascunzi de el şi să te sustragi îndatoririi de cetăţean european.

Dacă îndrăzndeşti măcar, rişti o bătaie zdravănă sau chiar să zbori pe geam cu tot cu partenera de sex.

Filmuleţul a devenit repede viral. Totuşi, se pare că nu este genul de succes scontat de oficialii europeni. Morgens Lykketoft, purtător de cuvânt al Parlamentului European, a declarat că mulţi oameni s-au simţit jigniţi de animaţia daneză.

Astfel, Votantul a fost retras de pe conturile oficiale de youtube şi facebook ale instituţiei europene dar a rămas disponibil pe conturile altor uitilizatori, după cum se vede mai jos (atenţie, animaţia conţine scene sexuale explicite.)

Washington Post mai notează că la ultimele europarlamentare, desfăşurate în 2009, rata de participare a danezilor la scrutin a fost de aproape 60%, mult peste media europeană.

Dacă şi anul acesta va fi la fel, unii s-ar putea întreba dacă nu cumva Votantului ar trebui să i se aducă mulţumiri, mai scrie Washingon Post.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top