"david cameron barack obama"

Votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană este un afront adus Statelor Unite ale Americii care vor trebui acționeze pentru evoluția relației lor cu vechiul continent, potrivit unei analize AFP.

Decepția însă — și frustrarea — președintelui american, care s-a implicat cu energie în lupta împotriva Brexitului de partea „prietenului” său David Cameron, era evidentă.

Cu șapte luni înainte de încheierea mandatului, el va trebui să găsească noi puncte de sprijin în Europa pentru a încuraja o tranziție fără probleme și a limita pagubele, atât pe plan strategic, cât și economic.

Deoarece toți analiștii sunt de acord asupra unui lucru: repercusiunile cutremurului provocat de Brexit se vor face simțite și pe malul celălalt al Oceanului Atlantic.

„Este o veste proastă pentru Statele Unite”, a subliniat Richard Haass, fost diplomat și președinte al organizației Council on Foreign Relations (CFR).

„Marea Britanie a fost unul dintre partenerii cei mai importanți (ai Americii) și va fi mai puțin dornică — și mai puțin capabilă — să joace acest rol”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top