Casa Albă analizează opțiunea modificării unor protocoale pentru ca autoritățile din domeniul imigrației să poată deporta mai mulți imigranți ilegali fără să mai trebuiască să ajungă în fața unui tribunal specializat, potrivit publicației The Washington Post.

În prezent, așa-numitele deportări „rapide” sau „expres” (care nu necesită o audiere în justiție — n.r.) îi vizează doar pe imigranții ilegali reținuți la mai puțin de 100 de mile (circa 160 de kilometri) de frontiere și care se află în SUA de mai puțin de două săptămâni.

Însă Casa Albă intenționează să permită Departamentului Securității Naționale (DHS) să deporteze fără să-i mai treacă printr-un tribunal pe toți imigranții ilegali reținuți în orice punct de pe teritoriul SUA și care nu pot dovedi că se află de mai mult de 90 de zile în țară, relatează Agerpres.

„Posibilele schimbări ar permite DHS să folosească mai eficient resursele pentru a expulza persoanele care s-au aflat ilegal în țară pe perioade de timp relativ scurte (…)”, a declarat pentru cotidianul american o purtătoare de cuvânt a DHS.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top