Senatul american a adoptat în noaptea de vineri spre sâmbătă, a unei reforme istorice a fiscalității și a unei uriașe reduceri de impozite, transmite AFP, citată de Agerpres.

Pachetul de modificări a fost inițiat de către administrația lui Donald Trump.

Textul a fost adoptat cu 51 de voturi la 49. Acesta mai trebuie armonizat până la sfârșitul anului cu versiunea adoptată la 16 noiembrie de Camera Reprezentanților.

„Pentru prima oară după 1986, Camera și Senatul au adoptat o refondare majoră a fiscalității. O astfel de ocazie nu apare decât o dată într-o generație, depinde de noi să profităm de ea”, a declarat președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan.

Conform prevederilor textului, impozitul companiilor va trece de la 35% la 20%. Toate categoriile de contribuabili își vor vedea impozitele scăzând, chiar dacă efectul se va reduce progresiv în următorul deceniu.

Promotorii reformei au dat inițial asigurări că scăderile de impozite se vor autofinanța datorită creșterii economice, dar, potrivit experților unei comisii independente, circa 1.000 miliarde de dolari se vor adăuga la datoria publică actuală de 20.000 miliarde.

Acest articol este proprietatea Pagina de Politică și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top